Fredericia

Vennerne mødtes for at sige farvel: Holdt et minuts stilhed for afdød 17-årig

Natten til søndag omkom en 17-årig dreng på den gamle Lillebæltsbro i en knallertulykke. Hans 19-årige kammerat blev svært kvæstet. Søndag aften var mange af vennerne forbi for at lægge blomster, tænde lys og holde et minuts stilhed. Foto: Peter Leth-Larsen
Vennerne mødtes søndag aften til et sidste farvel på den gamle Lillebæltsbro, hvor en 17-årig dreng natten til søndag omkom i en knallertulykke.
Annonce

Fredericia: Søndag aften mødtes en stor vennegruppe for at sige farvel og holde et minuts stilhed for den 17-årige, som natten til lørdag mistede livet i en knallertulykke på den gamle Lillebæltsbro.

Ifølge Natasja Sandø, 16 år, der selv var med, var der omkring 50-70 venner.

- De fleste af os mødtes på Gasværkgrunden, og så kørte vi derud sammen i biler og parkerede for enden af Lillebæltsbroen. Så gik vi derud sammen til stolpe 39 fra Fredericia, fortæller hun.

Hun har kendt afdøde i omkring fem år. De mødtes via venner i De Orange Haller og blev efterfølgende gode venner. Hun vågnede til beskeden om ulykken og havde i begyndelsen svært ved at forstå, det var sket. I vennegruppen havde de skrevet sammen om, at de havde lyst til at sige et sidste farvel. Det blev søndag aften omkring kl. 21.

Var derude en time

- Vi tændte lys, lagde blomster og skrev et kort med alle vores navne. Så holdt vi et minuts stilhed og snakkede sammen. Vi var nok derude en time cirka, fortæller hun.

Selvom hun fortæller, det var hårdt, så føltes det også rigtigt at tage derud og sige farvel.

- Jeg tror, vi alle efterfølgende var glade for at tage derud. Det var nok den bedst mulige måde at få sagt ordentlig farvel på. Der var mange, som holdt af ham, fortæller Natasja Sandø.

Ulykken skete på den gamle Lillebæltsbro kl. 02.21 natten til søndag, da to unge var på vej til Fredericia på knallert. Politiet kender endnu ikke de præcise omstændigheder omkring ulykken. En 17-årig dreng fra Fredericia omkom, og en 19-årig mand blev hårdt kvæstet.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
FC Fredericia

Udebaneforholdene på Monjasa Park udgør en sikkerhedsrisiko: Kan ikke holde fans adskilt

Annonce
Læserbrev

Det er svært at se som andet end en ideologisk nedslagtning af de frie skoler

Læserbrev: Regeringen forhandler lige nu finanslov med dens røde støttepartier. Der er mange krav. Men ingen ser ud til at kæmpe mod den nedslagtning af de frie skoler, som er indeholdt i regeringens udspil for statens budget næste år. Mette Frederiksen kalder sig jo børnenes statsminister, men alligevel har hun sat sin finansminister til at spare hele 300 mio. kr. om året på de frie skoler. Det er svært at se som andet end en ideologisk nedslagtning af de frie skoler, som tusindvis af forældre og børn også her i vores kommune hver dag nyder godt af. Sidste år gik der 121.000 elever på de frie grundskoler i Danmark. Den kommende besparelse truer ifølge skolernes egen forening op mod 100 skoler med lukning og mange flere med dramatisk stigende forældrebetaling. Det kan betyde, det i sidste ende kun er de riges børn, der får realistisk mulighed for at vælge et andet tilbud end folkeskolen. I Hedensted Kommune står de tre frie grundskoler - Bøgballe Friskole, Vejlefjordskolens Grundskole og As Friskole - alene til at miste et tilskud på sammenlagt 1,6 mio. kr. om året, når regeringen skærer i den såkaldte koblingsprocent. Men hvorfor vil de røde partier skære ned? Ja, det er svært at blive klog på. Både undervisningsministeren og østjyske folketingsmedlemmer fra regeringspartiet slår om sig med løse påstande om, at friskolerne puger penge i overskud og er overbetalte. Men fakta er, at en fri- og privatskoleelev koster staten mindre end en folkeskoleelev. Og det er slet ikke tilladt for de frie skoler at have overskud, der ikke bruges til at investere i skolen og elevernes udvikling. Jeg - og Venstre - har hele tiden kæmpet friskolernes sag, og det vil jeg fortsætte med. Danmark har en unik tradition for frie skoler, hvor forældre har frihed til at vælge lige præcis den skole, som passer bedst til deres barn. Det er naivt at tro, at man kan redde en skrantende folkeskole ved at nedslagte de frie skoler. Men det er trist nok, hvad der sker lige nu inde bag finansministeriets mure.