112

Dødsulykke vækker stor medfølelse på sociale medier

En enkelt buket, et lys og en blomsterhilsen ligger ved jerndrageren, hvor den 17-årige fredericianer natten til søndag mistede livet, og hans 19-årige kammerat blev hårdt såret. Foto: Nana Hanghøj


Annonce

Fredericia: En enkelt buket, et lys og en blomsterhilsen vidner på cykelstien på den gamle Lillebæltsbro om den tragiske ulykke, som natten til søndag kostede en blot 17-årig ung mand livet.

Den tragiske ulykke trækker også spor på de sociale medier, hvor der søndagen igennem er sendt mange kondolencer til den 17-åriges pårørende og den 19-årige kammerat, som blev hårdt kvæstet ved ulykken.

- Stakkels, stakkels forældre og stakkels skadede dreng, der skal leve med både skader og tabet af en ven, lyder en kommentar blandt de mange kondelencer.

Broen var spærret i timerne omkring ulykken, som skete kort før kl. 2.30. Redningsmandskab fra begge sider af Lillebælt var på stedet for at assistere, ligesom politi og bilinspektør, som skulle klarlægge omstændighederne ved dødsulykken.

Fyns Politi har således endnu ikke kunnet fastslå, hvem der førte knallerten fra Fyn mod Jylland.

Kondolere til familien, sikke en forfærdelig ulykke!! God bedring til kammeraten.

En af mange kommentarer til ulykken på Fredericia Dagblads facebook-side

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
FC Fredericia

Udebaneforholdene på Monjasa Park udgør en sikkerhedsrisiko: Kan ikke holde fans adskilt

Annonce
Læserbrev

Det er svært at se som andet end en ideologisk nedslagtning af de frie skoler

Læserbrev: Regeringen forhandler lige nu finanslov med dens røde støttepartier. Der er mange krav. Men ingen ser ud til at kæmpe mod den nedslagtning af de frie skoler, som er indeholdt i regeringens udspil for statens budget næste år. Mette Frederiksen kalder sig jo børnenes statsminister, men alligevel har hun sat sin finansminister til at spare hele 300 mio. kr. om året på de frie skoler. Det er svært at se som andet end en ideologisk nedslagtning af de frie skoler, som tusindvis af forældre og børn også her i vores kommune hver dag nyder godt af. Sidste år gik der 121.000 elever på de frie grundskoler i Danmark. Den kommende besparelse truer ifølge skolernes egen forening op mod 100 skoler med lukning og mange flere med dramatisk stigende forældrebetaling. Det kan betyde, det i sidste ende kun er de riges børn, der får realistisk mulighed for at vælge et andet tilbud end folkeskolen. I Hedensted Kommune står de tre frie grundskoler - Bøgballe Friskole, Vejlefjordskolens Grundskole og As Friskole - alene til at miste et tilskud på sammenlagt 1,6 mio. kr. om året, når regeringen skærer i den såkaldte koblingsprocent. Men hvorfor vil de røde partier skære ned? Ja, det er svært at blive klog på. Både undervisningsministeren og østjyske folketingsmedlemmer fra regeringspartiet slår om sig med løse påstande om, at friskolerne puger penge i overskud og er overbetalte. Men fakta er, at en fri- og privatskoleelev koster staten mindre end en folkeskoleelev. Og det er slet ikke tilladt for de frie skoler at have overskud, der ikke bruges til at investere i skolen og elevernes udvikling. Jeg - og Venstre - har hele tiden kæmpet friskolernes sag, og det vil jeg fortsætte med. Danmark har en unik tradition for frie skoler, hvor forældre har frihed til at vælge lige præcis den skole, som passer bedst til deres barn. Det er naivt at tro, at man kan redde en skrantende folkeskole ved at nedslagte de frie skoler. Men det er trist nok, hvad der sker lige nu inde bag finansministeriets mure.