Fredericia

Skolebørn fik et godt grin i den lille sal på Fredericia Teater

Spændingen var stor inden forestillingens start, da de yngste skolelever fra Kirstinebjergsskolens afdeling på Indre Ringvej onsdag formiddag sad klar til at se "Vitello" i Fredericia Teaters LIP-sal. Foto: Clara Marie Baggesen Hilger
Fredericia Teaters lille sal var fyldt med spændte skolebørn, som fik set Vitello onsdag formiddag.
Annonce

Fredericia: Salen summer af spændte børn, som næsten ikke kan sidde stille på stolene i Fredericia Teaters lille sal. Tre klap og der bliver helt stille i salen. Teaterstykket Vitello, som for første gang blev vist tirsdag aften i Fredericia, skal til at starte. I salen sidder skolebørn fra 1. til 3. klasse fra Kirstinebjergskolen på Indre Ringvej. Teaterstykket er baseret på børnebogen Vitello og handler om en dreng, som gerne vil have en far.

Undervejs i teaterstykket kommer små udbrud fra børnene, og den høje latter får hurtigt frit løb. Børnene bliver inddraget og råber endda højt op til skuespillerne: “BAG DIG” og “SPIDERMAN!!!”. De er gode til at udtrykke sig, når de har det sjovt, men også når de får et lille chok, eller når der er noget, som er lidt ulækkert.

My, Anastacia, Holger og Micas fra 1.c fra Kirstinebjergskolens afdeling på Indre Ringvej var begejstrede over "Vitello", som de så onsdag i en af de fire gange, Fredericia-Middelfart Teaterforening har inviteret skoleelever til onsdag og torsdag i denne uge. Foto: Mette Eriksen

Grin og gnaven mand

Efter forestillingen tager alle børnene deres overtøj på. My, Anastacia, Holger og Micas fra 1.c skynder sig hen til dagbladets journalist med generte smil, for at fortælle, hvad de synes om forestillingen. De er begejstrede, når der snakkes om stykket, og de kan slet ikke lade vær med at grine, når der fortælles om nogle af de sjoveste scener.

- Det var en god forestilling, fortæller Micas på 7 år, mens hans klassekammerater nikker bekræftende.

- Alt var lige godt, der var ikke noget, som var bedre end noget andet, siger My på 6 år.

Men det var især meget sjovt, da et par piger bliver fanget i en fælde, Vitello har lavet, fortæller hun grinende, mens de andre griner med hende. Det er nok ikke første gang, at de har grinet af scenen, fordi da det skete, lød der høje grin og latter fra hele salen.

En gammel gnaven mand med et stort temperament gjorde også et indtryk på børnene:

-Forestillingen var sjov. Især da den gamle mand faldt i fælden og smed med cyklen, fortæller Holger som er 7 år gammel.

My, Anastacia og Micas siger bekræftende og grinende: “Jaaa”.

Anastacia som også har læst bogen om Vitello, fortæller, at teaterstykket og bogen er meget ens. Dog er der ikke sange i bogen, men det gør ikke noget, da stykket bliver bedre med sangene.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
FC Fredericia

Udebaneforholdene på Monjasa Park udgør en sikkerhedsrisiko: Kan ikke holde fans adskilt

Annonce
Læserbrev

Det er svært at se som andet end en ideologisk nedslagtning af de frie skoler

Læserbrev: Regeringen forhandler lige nu finanslov med dens røde støttepartier. Der er mange krav. Men ingen ser ud til at kæmpe mod den nedslagtning af de frie skoler, som er indeholdt i regeringens udspil for statens budget næste år. Mette Frederiksen kalder sig jo børnenes statsminister, men alligevel har hun sat sin finansminister til at spare hele 300 mio. kr. om året på de frie skoler. Det er svært at se som andet end en ideologisk nedslagtning af de frie skoler, som tusindvis af forældre og børn også her i vores kommune hver dag nyder godt af. Sidste år gik der 121.000 elever på de frie grundskoler i Danmark. Den kommende besparelse truer ifølge skolernes egen forening op mod 100 skoler med lukning og mange flere med dramatisk stigende forældrebetaling. Det kan betyde, det i sidste ende kun er de riges børn, der får realistisk mulighed for at vælge et andet tilbud end folkeskolen. I Hedensted Kommune står de tre frie grundskoler - Bøgballe Friskole, Vejlefjordskolens Grundskole og As Friskole - alene til at miste et tilskud på sammenlagt 1,6 mio. kr. om året, når regeringen skærer i den såkaldte koblingsprocent. Men hvorfor vil de røde partier skære ned? Ja, det er svært at blive klog på. Både undervisningsministeren og østjyske folketingsmedlemmer fra regeringspartiet slår om sig med løse påstande om, at friskolerne puger penge i overskud og er overbetalte. Men fakta er, at en fri- og privatskoleelev koster staten mindre end en folkeskoleelev. Og det er slet ikke tilladt for de frie skoler at have overskud, der ikke bruges til at investere i skolen og elevernes udvikling. Jeg - og Venstre - har hele tiden kæmpet friskolernes sag, og det vil jeg fortsætte med. Danmark har en unik tradition for frie skoler, hvor forældre har frihed til at vælge lige præcis den skole, som passer bedst til deres barn. Det er naivt at tro, at man kan redde en skrantende folkeskole ved at nedslagte de frie skoler. Men det er trist nok, hvad der sker lige nu inde bag finansministeriets mure.